extra snoei 2019

 Verslag van het Extra Snoei Evenement, wat foto’s en het resultaat.

De op 27 juli 2019 aangekondigde “Extra Snoei” is op 6,7 en 8 augustus voortvarend aangepakt.

 

Er is een verrijdbare steiger en een betaalde kracht (in)gehuurd omdat snoeien op 3,5 meter op een rij-steiger niet iets meer is voor onze vrijwilligers van 65 jaar en ouder. Het moet wel verantwoord blijven.

Wel hebben vele vrijwilligers met man en macht gebeuld, het was veel en vrij zwaar werk, gelukkig was het alle dagen droog, zelfs vrij warm, en na 3 hele dagen en 6 (zes!) extra bestelde groencontainers was de klus geklaard.

 

Er was onderling een zeer gezellige, en verbroederende sfeer.  Wat ook scheelde was dat er gelachen mocht worden, de snedige opmerkingen waren niet van de lucht. Kortom een vermoeiende, maar op deze manier toch leuke klus.  Prettig waren de vele complimenterende opmerkingen van mede tuinleden die zagen hoeveel werk dit was.  Zelfs waren er aardig wat leden die gevraagd of ongevraagd ook enkele uren of langer zelfs kwamen meehelpen. Dit is erg gewaardeerd.

Het resultaat mag er nu ook zijn: de paden zijn van begin tot eind goed te overzien, er is voor een ambulance goed te rijden en ook het hele buitenpad  (Uilenpad) oogt veel breder.  Natuurlijk hopen we dat die ambulance of andere hulpdiensten niet nodig zijn, maar onze paden zijn in ieder geval nu weer goed toegankelijk.

U zult begrijpen dat dit een eenmalige (en vrij kostbare) exercitie was. Vanaf nu (Augustus 2019) is het de bedoeling dat u zelf uw over de heg hangende takken steeds en altijd tot op een hoogte van 4 meter blijft snoeien. Ook zullen de criteria van de tuinschouw aangepast worden.

 

 

 

Hieronder een collage