Verslag Verborgen Tuinen 1 en 2 juni 2024

Verslag Verborgen Tuinen 1 en 2 juni 2024 

 

 

 

Het is al weer even terug, maar hier een terugblik op wat we gerust 2 geslaagde Kweeklust -evenementen kunnen noemen. 

 

 

Op 1 juni jl. vond de jaarlijkse plantenruilochtend plaats. Ondanks het druilerige weer, waren en toch behoorlijk wat stekjes aanbieders en belangstellenden. Als vanouds dus een succes. 

Gelijktijdig vond het evenement Verborgen Tuinen plaats, waarbij een ontvangstcomité de honneurs waarnam en ruim 10 tuin eigenaren hun tuin openstelden.  

Ondanks het kille begin op zaterdagochtend druppelden de bezoekers gestaag binnen. Eigenlijk wel lekker, niet allemaal tegelijk. Bovendien waren die eerste bezoekers ook erg gecharmeerd van het feit dat zij een overgebleven stekje mochten meenemen. Dat samengaan van de 2 evenementjes ging goed. 

Op zondag 2 juni knapte het weer iets op, wat duidelijk ook aan het aantal bezoekers te merken was. Alhoewel 2 tuinen op het laatste moment helaas toch afvielen was er genoeg te zien en te beleven. 

De bezoekers waren allemaal enthousiast over ons park (“wat erg dat dit toch weg moet he?”) en zeer te spreken over de te bezoeken tuinen plus de bijenkorven en onze imker Marja.  

De tuinleden die meededen hadden er ook allemaal hard aan gewerkt. Zelfs was er nog een reddingsactie, omdat 1 van de bezoekers de sloot in stapte, mevrouw was kletsnat, maar het is verder goed afgelopen. Hulde voor die reddende tuineigenaar! 

De afsluitende borrel werd wat matig bezocht, maar was toch wel erg gezellig. We kunnen terugkijken op 2 leuke dagen. Met dank aan allen en aan het bestuur. 

 

 Naschrift:  

Terugkoppeling vanuit Verborgen Tuinen zelf: het gemiddelde aantal bezoekers per tuin in Rotterdam-noord lag dit jaar rond de 250 personen. Ons totale aantal bezoekers was 104 pp.   

Maar, omdat wij als 1 tuin gerekend werden, is 10 x 104 pp bepaald niet slecht. 😉 

Wellicht in 2026 weer. 

 

 

 

  Marianne Eichholtz, tuin 75