verrassing op die eindseizoensborrel 2019..

 die eindseizoensborrel met verrassing;  jahoor gelukt. 

 

Voor diegenen die er toch niet bij konden zijn: u heeft wel  iets gemist.

Het was allereerst een stralende warme dag dus we konden lekker buiten borrelen.  Om half vijf werd iedereen naar binnen gedreven voor  de aangekondigde fotopresentatie en de verrassing.

Jammer genoeg bleek de techniek toch niet in orde voor de presentatie dus dat gedeelte verviel. Voorzitter Bart de Wilde nam toen het woord en de gelegenheid te baat nogmaals alle vrijwilligers te bedanken voor het dit jaar weer verzette werk.  Daarna kondigde hij een speciale gast aan. Dat bleek Burgemeester Oskam van Capelle aan de IJssel te zijn.

De burgemeester stelde zich op voor de  zaal en nam soepeltjes het woord. En richtte zich al snel tot Gerard Donkersloot. Die inmiddels wel in de gaten had dat er iets stond te gebeuren,  want hij had zijn zoon en andere familieleden gespot bij de borrel, maar wat ?

De verrassing was echt groot, toen bleek dat het Zijne Koninklijke Hoogheid had behaagd..etc etc.  en Gerard een”lintje” kreeg.

Direct na het opspelden van de versierselen brak er spontaan een klaterend applaus uit van de bomvolle zaal en, daar moest natuurlijk op gedronken worden.   Erg leuk was het dat,  toen Gerard, met Hannie samen  zich door de  zaal met een vloer vol gemorste prosecco een weg naar buiten baanden  er nogmaals een applaus kwam.

En u mag best weten: het bestuur haalde ook opgelucht adem: gelukt.

Vermeldenswaard is hier ook Hannie; zij heeft 6 maanden lang haar mond gehouden en achter de schermen de hele familie geronseld.  Die,  toen de borrelaars zich naar buiten hadden verplaatst, van zich liet horen met een voor Gerard gecomponeerd lied onder begeleiding van zijn zoon op gitaar.

Daarna ging de borrel buiten nog een dik uur verder en ging ook al het bier op.  Er waren ruim 70 mensen op dit evenement afgekomen, erg leuk.

 

Er zijn door de officiele fotograaf  de heer Frank de Roo, enkele staatsiefotoos genomen, welke we hier -met speciale toestemming- op de website plaatsen. Het is hetzelfde als het persbericht wat  daags erna in de plaatselijke kranten verscheen.

Voor alle andere foto’s met de burgervader erop is geen toestemming ter verspreiding, die zijn uitsluitend voor Gerard prive.

 

Het officiële persbericht vindt u – vandaag of morgen- op het mededelingenbord.

Later plaatsen we nog wel wat foto’s van de borrel zelf.

 

Als laatste:

dank aan enkele tuinleden die achter de schermen mee hebben gewerkt aan deze happening en ook alsmaar hun mond hielden.