waarneming.nl

Waarnemingen op Kweeklust

 

 

 

 

 

Beste Kweeklustleden (en natuurliefhebbers), 

 

Op 22 mei (de Internationale Dag van de Biodiversiteit) heeft een aantal enthousiaste Kweeklustleden een aparte locatie voor ATV Kweeklust laten definiëren op waarneming.nl. Daarmee kan een concreet beeld worden gemaakt van alles wat in de volkstuin leeft.  

 

Er is ook een zogenaamde BioBlitz (challenge) aangemaakt om in korte tijd zo veel mogelijke soorten in het volkstuincomplex te meten. 

Dit ook in het kader van de aankondiging van de gemeente Rotterdam om onze volkstuinvereniging te willen opheffen. 

 

De BioBlitz wordt in principe voor 1 jaar aangemaakt, maar na deze periode blijft de inventarisatie nog steeds op de website. 

Link naar de BioBlitz: https://waarneming.nl/bioblitz/atv-kweeklust/ 

 

Een groep leden doet al mee. Maar iedereen kan aan de biodiversiteitsmeting bijdragen. Hoe meer waarnemingen, hoe beter! 

 

Als je wilt meedoen, volg dan de volgende instructies: 

 

Instructies: 

Maak een account aan op www.waarneming.nl en download de app Obsidentify. 

Zo kan je op elk moment van de dag bijdragen aan het in kaart brengen van de biodiversiteit in ons geliefde volkstuincomplex. 

 

Hulp: 

Als je hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met Claudia Fonseca Costa (tuin 100). Claudia kan je helpen bij het aanmaken van een account; het downloaden van de app Obsidentify en instructies geven hoe je de soorten kan vastleggen. 

 

Het doel is de biodiversiteit op het terrein van Kweeklust vóór de zomervakantie in kaart te brengen. Het gaat om (wilde) vaste planten, bomen, vogels, insecten (b.v. vlinders, bijen, kevers, enz.).
Het is niet de bedoeling dat alle aangekochte planten in uw tuin hier moeten worden gemeld. 

 

Voor vragen en hulp, neem svp contact op met Claudia. 

Je kunt haar per email bereiken op cvirginiafc@gmail.com 

 

 

Het Kweeklustbestuur