Update nieuw huurcontract

Concept nieuw huurcontract met gemeente ontvangen

Inmiddels is er een update naar aanleiding van het bezwaar.

 

 

 

Alle Rotterdamse tuinverenigingen hebben deze week van de gemeente een concept huurcontract ontvangen. De tuinverenigingen en ook het bestuur van Kweeklust hebben serieuze bezwaren tegen dit concept. De huurvoorwaarden zijn zeer ongunstig voor de tuinverenigingen. Dit is met de AVVN besproken en ook met het Platform Rotterdamse Volkstuinen. Zij delen deze bezwaren en tekenen protest aan bij de gemeente.

 

Het Platform heeft namens alle aangesloten verenigingen bijgaande brief aan de verantwoordelijke wethouder en de gemeenteraad gezonden en ook bijgaand persbericht uitgegeven.

2022-01-13 brief aan raadsleden

2022-01-13 Persbericht

Het bestuur zal u van het verloop van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Update !!

“Inmiddels heeft de verantwoordelijke commissie uit de gemeenteraad de bezwaren van de tuinverenigingen overgenomen. De wethouder moet met nieuwe plannen komen. Zie bijgaande berichtgeving uit het AD. Hieronder vindt u ook een link als u het debat van 18 januari terug wil kijken “.

2023-01-19 AD Plannen volkstuinen van tafel

Hou ook Open Rotterdam in de gaten: OPEN Rotterdam – Jouw Rotterdamste Nieuws er is gisteravond veel aandacht aan besteed door ze en er werden voor het stadhuis veel interviews afgenomen.

De commissievergadering van gisteravond is terug te bekijken op: Agenda RotterdamRaad – Commissie Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport (2022 – 2026) Reguliere commissievergadering avondgedeelte woensdag 18 januari 2023 19:00 – 22:00 – iBabs RIS

Het Kweeklustbestuur.