Verborgen Tuinen

Verborgen Tuinen weekend 11 en 12 juni 2022

 

 

 

Wat een zonovergoten weekend was dat!

Ruim 17 tuinleden hadden hun tuinen spic en span gemaakt; plantennamen en oorsprong opgehangen, het gras keurig 1 kant op gemanicuurd, de terrassen van onkruid ontdaan: koffie en thee en fris  ingeslagen kortom: de  bezoekers konden komen.

En die kwamen ook.

Alleen, lang niet in de aantallen die we hadden verwacht en gehoopt. Ook werden niet alle tuinen (goed) bezocht, ons aanbod van 17/18 tuinen bleek teveel van het goede.

Wel waren de bezoekers bij terugkomst op het terras bij de kantine allemaal zeer enthousiast. En verrast over het feit dat er zo’n mooi park bestond vlak bij de Brienenoord. Dus bij diegenen staan we nu goed op de kaart. De kleine anonieme enquête die we hielden, bleek ook uitsluitend positief. Ook de tuinleden wier tuin goed bezocht werd waren erg enthousiast.

Kortom, het was zeker de moeite waard, behalve het bezoekersaantal. De Verborgen Tuinen organisatie zelf, schrok ook van het geringe aantal ( ..en dat nog wel met een gratis stekje..) ; de aantallen elders liepen van 300-400 pp per weekend.

Het lijkt toch dat Kweeklust teveel uit de route ligt; aan het weer, de inzet en het enthousiasme van de deelnemers ligt het in ieder geval niet. De organisatie evalueert nog en dat horen we later terug.

Voor nu kijken wijzelf terug op een geslaagd evenement.

Met veel dank aan alle gezellige welkomsthelpers: Cock, Andre, Anja, Arie, Hans en Ellen, die daarvoor hun tuin elk een dagdeel dichtgooiden.

Marianne. Tuin 75

 

Bijgaand enkele foto’s.