Zonnepanelen plaatsen

Plaatsen zonnepanelen

 

 

 

Melden zonnepanelen

 

Zonnepanelen worden steeds populairder. Ook op de volkstuinen. Dit is vanwege de steeds verder stijgende elektriciteitsprijzen begrijpelijk. Een aantal leden op Kweeklust heeft al besloten tot aanschaf en wekken op deze manier zelf energie op.

 

Toch is het gebruik van zonnepanelen op Kweeklust niet geheel vrijblijvend. Reden waarom wij hiervoor uw aandacht vragen.

In de eerste plaats moeten de panelen door een professioneel bedrijf worden geplaatst. Zo niet, dan dreigt de verzekering bij brand niet uit te keren.

Daarnaast is het (gedateerde) elektriciteitsnet van Kweeklust niet berekend op grote gelijktijdige terug leveringen van energie. Dit kan het systeem niet aan.

Indien hierdoor overbelasting ontstaat kan in het hele tuinpark de elektriciteit blijvend uitvallen.

Dit laatste is niet aan de orde bij een zogenaamd “stand alone” of “autonoom” zonnepanelensysteem, dat niet op het netwerk van het tuinpark is aangesloten.

 

Het is in ieder geval echter van belang, indien u van plan bent zonnepanelen te gaan plaatsen, dit van te voren aan het bestuur te melden. Bekeken zal dan worden of uw plannen zonder aanvullende maatregelen uitvoerbaar zijn.

 

 

Het bestuur van ATV Kweeklust